Doç. Dr. Bahar KAYMAKAMZADE ÇULHAOĞLU

Dr. Bahar Kaymakamzade ilk öğrenimini Lefke İstiklal İlkokulu, orta ve lise öğrenimini Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nde tamamladı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2006 yılında mezun olup aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Nöroloji Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Almanya Ulm Üniversitesi ile birlikte multiple skleroz hastalarında beyin omurilik sıvısı bulguları ve aksonal hasar belirteçleri ile ilgili çalışmalarda bulundu. Ulm Üniversitesi’nde Beyin Omurilik Sıvısı değerlendirmesi kursu aldı. 2011 yılında adaya dönerek Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetini tamamladı. Kıbrıs Türk Nöroloji Derneği’nin kurucularından olup şu anda dernek başkanlığını görevini yürütmektedir. Adada akut iskemik inmede (felçte) trombolitik tedaviyi ilk uygulayan hekimdir ve hayati önemi olan bu tedavinin ada genelinde yaygınlaşması için dernek çatısı altında çalışmalarını sürdürmektedir. 2013 yılında katıldığı Avrupa Nöroloji Board Sınavını geçerek Kıbrıs için de bir ilk olan Fellow of European Board of Neurology unvanını kazandı. 2013 yılından beri üniversitemizde görev yapmaktadır ve 2017 yılında doçent olmuştur. YDÜ Tıp Fakültesi sürekli tıp eğitimi koordinatörüdür. Avrupa Nöroloji Derneği (EFNS), Türk Nöroloji Derneği, Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği, Kıbrıs Türk Nöroloji Derneği üyelikleri bulunmaktadır.