Yrd. Doç. Dr. Nazım BURGUL

29 Nisan 1971’de Lefkoşa’da doğdu. Ailenin en büyük çocuğudur. İlk, orta ve lise öğrenimini Lefkoşa’da tamamladı. 1993 yılında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu fakülte birinciliği ile tamamladı. Mezuniyet sonrası kısa bir süre Amerika’nın Chicago kentindeki Roosevelt University’deki spor bilimlerine ilişkin çalışmalara katkıda bulundu. 1995 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Yöneticiliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans programını tamamladı. 2001 yılında ise Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında ise Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Yönetimi, Denetimi, Ekonomisi ve Planlaması Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı.

Yrd. Doç. Dr. Nazım Serkan Burgul 1995 yılından beridir Yakın Doğu Üniversitesi Ailesi içerisinde yer almaktadır. Bunun yanında çeşitli federasyonlarda (Futbol, Üniversite Sporları Federasyonu, Hentbol, Voleybol, Basketbol) yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Gerek üniversite içi, gerekse Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı birçok projeye (Eurofit; Beden Eğitimi, Sağlık ve Spor Programı; Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi) katkı koymuş ve başkanlık yapmıştır. Sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlere spor eğitimi ve yaşam kalitesi konusunda birçok seminer vermiştir. İlgili konularda birçok ulusal ve uluslararası konferanslarda davetli konuşmacı olarak yer almıştır. Spor eğitimi ve yönetimine ilişkin yayımlanmış beş kitabı vardır.

Yrd. Doç. Dr. Nazım Burgul, kuruluşundan bu yana Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkan Yardımcısıdır. Ayrıca Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Eğitim Üst Kurulu Üyesi olup, İyi derecede ingilizce bilmektedir. 2 çocuk babasıdır.