Yrd. Doç. Dr. Tayseer Al-SHANABLEH

1963’te Filistin’de doğan Tayseer Al-Shanableh, ilkokul,orta ve lise eğitimini Ürdün’de tamamladı. İnşaat Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler birleşiminden bir multi-disipliner geçmişe sahiptir. İnşaat Mühendisliği Lisans derecesini ODTÜ-Ankara, Uluslararası İlişkiler Y. Lisans derecesini, Elektik-Elektronik Mühendisliği Y. Lisans ve Doktora derecelerini de Yakın Doğu Üniversitesi’nden aldı.

Mühendislik alanında ve bazıları endeksli yayın yapan Dr. Al-Shanableh, ayrıca Bilişim ve Uluslararası İlişkiler alanlarında da bir çok yayını vardır. Uluslararası ve ulusa düzeyde bir çok konferansa ve seminere katıldı. Kıbrıs, Orta Doğu, NATO ve Yüksek Öğitim konularını irdeleyen programlara, başta Türkiye olmak üzere Kıbrıs ve bir çok uluslararası televizyon kanallarında konuk olarak katılmıştır. Dr. Al-Shanableh Zirve Üniversitesi-Orta Doğu Stratejik Araştırma Merkezi’ne katkı yapan üyesidir. Onun akademik yeterliliklerin yanı sıra, idari ve öğrenci işleri de dahil olmak üzere farklı idari görevleri icra etme fırsatı buldu.

20 yıllık üniversite deneyimi boyunca Mühendislik Fakültesi Dekan Akademik Danışmanı (1994-2004), Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı (2004-2007), Yabancı Öğrenci İşleri Müdürü (1998-2008), değişik görevleri üstlenen Dr. Al-Shanableh, 2011 yılında YDÜ araştırma ödülü aldı. İslam Medeniyeti’nden, Tıp Bilişimi’ne, Uluslararası İlişkiler’den Teletıp’a kadar birçok uluslararası konferans ve seminer düzenleyen Dr. Al-Shanableh, farklı ülkelerden gelen bilim adamları kültürlerarası diyaloğun bir parçası olmuştur.

20 yıl boyunca o çok kültürlü ve çok enikli bir otramda çalıştı, 57 ayrı ülkeden gelen öğrenci ve 25 ayrı ülkeden gelen öğretim kadrosu ile her temas etme, kaynaşma kültürel alış-veriş ve sorun çözme noktasında hazır bulunma imlanı olmuştur.

Dr. Al-Shanableh, bir takımı yönetme ve motive etmenin yanı sıra, takımın bir parçası olarak çalışma pecersine sahiptir. Ayrıca, müzakere ve benzeri ulusal ve uluslararası düzeyde ilişkileriı geliştirme yönünde yetenek ve beceriye sahiptir.
Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren, 6 üniversiteden oluşan Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri Konsorsiyumu’nun kurucu üyesidir.

Defalarca, Kuzey Kıbrıs’ta ve yurt dışında Konsorsiyumu temsil etmiştir. Ayrıca kurumlararsı antlaşma bve protokolün hazırlanmasında yer aldı.

Dr. Al-Shanableh çok iyi sevyede (okuma, yazma ve konuşma), Arapça (anadili), Türkçe ve İngilizce olarak üç dilde bilir. Ayrıca az seviyede İtalyanca biliyor.

Dr. Al-Shanableh evli ve 4 çocuk babasıdır.