Yrd. Doç. Dr. Parvaneh ESMAİLİ

Parvaneh Esmaili lisans derecesini İran’ın Tebriz Azad Üniversitesi Bilgisayar Yazılım Mühendisliği bölümünde tamamladı. Ayrıca İran’ın Tebriz Azad Üniversitesi’nde robot manipülatörleri için MSc Akıllı kontrolör programını yaptı. Ardından Doktora derecesini University Technologi Malaysia’daki Bilgisayar Bilimleri-Robotik bölümünde tamamladı. Doktora programında çoklu robot manipülatörler için Akıllı senkronizasyon yöntemini geliştirmeye çalıştı. Doktora sırasında Universiti Teknologi Malezya’dan hibe aldı. Assist oldu. 2016 yılında Girne Amerikan Üniversitesi’nde Prof. Dr. Şu anda Yrd. Yakın Doğu Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde Prof. Dr. Araştırma çalışmaları çoklu robot senkronizasyonu, Akıllı kontrol, derin öğrenme, SLAM, rehabilitasyon için robot kontrolüdür.