Yrd. Doç. Dr. Murat BÜYÜK

Dr. Büyük, Lisans derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden ve Master derecesini Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tasarım ve İmalat Mühendisliği Bölümü’nden almıştır. Doktora derecesini Ulaştırma ve Hesaplamalı Mekanik alanında George Washington Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden almıştır.

Ulusal Çarpışma Analiz Merkezi bünyesinde araştırmacı olarak çalışmıştır. Türk Standardları Enstitüsü tarafından yürütülen Otomobil Test Merkezi Projesinde Koordinatör olarak çalışmıştır. Temel araştırma ve ilgi alanları uygulamalı ve hesaplamalı mekanik, tasarım, optimizasyon, görüntü işleme, mühendislik eğitimi, ulaştırma-yapısal güvenlik & emniyet olarak sayılabilir.