Yrd. Doç. Dr. Hüseyin SEVAY

Hüseyin Sevay 20 Haziran 1969’da Lefkoşa’da doğdu. 1974 Harekatının ardından ailesiyle birlikte Minareliköy’e taşındı. 1981 yılında Minareliköy İlkokulu’ndan mezun oldu. 1981-1987 yılları arasında Türk Maarif Koleji’nde öğrenim gördü. 1986 yılında Cyprus American Scholarship Program (CASP) tam bursu alıp eğitimini sürdürmek için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Kansas Üniversitesi’ne gitti. 1991 yılında Bilgisayar Mühendisliği lisans diplomasını aldı. 1994 yılında Elektrik Mühendisliği yükseklisan diplomasını, 2004 yılında ise aynı ünversiteden Elektrik Mühendisliği dalında doktora diplomasını aldı. Eğitiminin tamamlamasının ardından Kıbrıs’a döndü, ve Lefke Avrupa Ünversitesi’nde Bilgisayar Bilişim Bölüm başkanı olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında ise Yakın Doğu Ünversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği bölümünde çalışmaya başladı. Ayrıca Öğrenci Disiplin Komitesi’nde görev yaptı. 2010 yılından bu yana Trafikte Kazasız Yaşam Derneği’nin teknik birim üyesi olarak çalışmaktadır. Yapay zeka konusunda araştırmaları bulunan Sn. Sevay, öğrenen sistemler üzerinde çalışmalarını devam ettirmektedir.