Yrd. Doç. Dr. Besime ERİN

İsmim Besime Erin. Ben son yirmi üç yıldır Kuzey Kıbrıs’ta yasayan bir Kıbrıslı Türküm. Bu yılların hepsinde Yakın Doğu Üniversitesinde okutman olarak çalıştım. Bilgisayar ve Elektrik Mühendisliği dalında lisans ve İşletme konusunda Masterimi ABD’deki Purdue Üniversitesinde 1992 ve 1994 yıllarında tamamladım. Epeyi bir yıldan sonra Yakın Doğu Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği dalında doktora tamamladım. Tez konum robotik yol bulma idi. Dört farklı robot navigasyon algoritmasını uyguladım. Daha sonra da algoritmaların aradaki farklarını kullanarak lisans ve yüksek lisans programlarında robotik eğitimi gerçekleştirdim. Ben ayrıca dağıtık veritabanları ve ağ uygulamaları konusuyla da ilgiliyim. Mantıksal devre tasarımı dersini yıllardır vermekteyim ayrıca veri yapıları ve algoritmalar ve sistem simulasyon derslerini de vermekteyim.

Yayınlar:

1. Rahib Abiyev, Dogan İbrahim ve Besime Erin. Engellerin bulunduğu ortamda hareketli robotların navigasyonu. Mühendislik Yazılımlarında ilerlemeler dergisi. Vol.41, Sayı 10-11, 2010. Sayfa 1179-1186
  2. Rahib Abiyev, Dogan Ibrahim and Besime Erin. EDURobot: Mobil robotların engelli ortamlardaki navigasyonunda eğitici bir Bilgisayar Simulasyon Programı. Uluslararası Mühendislik Eğitimi Dergisi. Vol. 26. No. 1, sayfa 18-29. 2010.
  3. Besime Erin, Rahib Abiyev, and Dogan İbrahim. Bilgisayar simulasyon programı kullanarak engelli ortamlarda robot navigasyonunun öğretilmesi. Procedia- Sosyal ve Davranışsal İlimler Dergisi. Vol.2. No.2 sayfa 565-571, 2010.
  4. Rahib Abiyev, Dogan Ibrahim, ve Besime Erin. Bulanık Mantık Engellerden kaçınma ve mobil robotların navigasyonu. 6ıncı Uluslararası Mimarlık ve Mühendislik Semporyumu. Elektrik ve Elektronics Sistemleri ve Bilgisayar Sempozyumu. Geleceği Yaratma, 2010. Sayfa 62-66