Yrd. Doç. Dr. Başak SUNGUR

Also available in: English, العربية

Başak Sungur 11 Temmuz 1978 yılında Trabzon’da doğdu. 1999 yılında Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliğinden mezun oldu. Aynı üniversite ve bölümde, 2003 yılında Yüksek Lisans ve 2009 yılında Doktora programlarını tamamladı. 2001-2012 yılları arasında Ankara Üniversitesi Gıda Teknolojisi Programında Öğr. Gör. Dr., 2012-2016 yılları arasında Avrasya Üniversitesi Gıda Mühendisliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yaptı. 2011 yılında ERASMUS- Öğretim Üyesi Hareketliliği programı kapsamında burslu olarak, İtalya-Cordon Bleu akademisinde İtalyan yemekleri ve tatlıları üzerine eğitim aldı. 2012 yılında Mutfak Sanatları Akademisinde (MSA-İstanbul) Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik üzerine toplam bir yıl eğitim alarak, MEB ve City and Guilds diplomalarını aldı. Uzmanlık alan konusu ekmek kalitesi, gıda katkı maddeleri ve dondurulmuş fırıncılık ürünleri olan Başak Sungur Eylül 2017’den itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır.