Yrd. Doç. Dr. Ali DENKER

25 Şubat 1963 yılında Lefkoşa’da doğdu.Orta öğretimini Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ,Elektronik bölümünden okul ikincisi olarak mezun olduktan sonra 1983 yılında üniversite eğitimi için Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümüne gitti .1990 yılında ODTÜ Matematik Bölümünden matematikçi ünvanını alarak Kıbrısa döndü.Ayni yıl Doğu Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölümünde Yüksek lisans ve daha sonra ayni üniversiteden Doktora eğitimini tamamladı. Vatani görevini tamamlamasının ardından bir dönem Açık Öğretim Fakültesinde matematikçi olarak çalıştıktan sonra 2002 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde Yardımcı Doçent Doktor ünvanı ile matematik derslerini vermeye başladı. 2004 yılından bu güne (2011) Mühendislik Fakültesi matematik kordinatörlüğünü yürütmektedir,ayrıca YDÜ Denizcilik Fakültesi ile İdari Bilimler Fakültesinin matematik derslerinin müfredatlarını gözden geçirip günümüz öğrencisinin daha donanımlı bilgiyle mezun olması yönünde yeniden yapılandırmıştır.

Akademik çalışmalarının yanında sosyal açıdan da çok yönlü olup, bir dönemler siyasetle de uğraşmışsa da şu anda siyasetle faal olarak ilgilenmemektedir.,
1998 yılında mezun olduğu üniversitenin “Kıbrıs ODTÜ Mezunları Derneği”ni kurarak çeşitli etkinlikler yapmakta ve halen başkanlığını üstlenmektedir.
Bunun yanında yoğun akademik çalışmaların stresini, önceleri bir hobi fakat sonrasında da bir tutkuya dönüşen Tango dansı yaparak gidermektedir. YDÜ bünyesinde Tango kulübünü kurarak tango tutkusunu öğrencilerine yaymaya çalışmaktadır.