Prof. Dr. Mehrdad Tarafdar HAG

2001 yılında Elektrik Enerjisi Mühendisliği doktorasını tamamladıktan sonra Prof. Mehrdad Tarafdar Hagh, İran’daki Tebriz Üniversitesi’ne (UOT) katıldı. Diploma, lisans ve yüksek lisans derecelerinde birinci sınıf onur elde etmek ona gelecek için değerli bir temel sağladı. 17 yıldan uzun bir süredir UOT’ta kariyer geliştirmeye devam etti.

UOT’de katı öğretim deneyimi kazandı. Doktora, MSc ve BSc seviyelerinde Elektrik Mühendisliği alanında 18 ders vermiştir. Güç sistemi analizi ve çalışması, güç elektroniği, esnek AC iletim sistemleri, güç kalitesi, elektrik iletimi ve elektrik dağıtımı gibi çeşitli alanları öğretmede güçlü bir arka plana sahip olmasına rağmen. Son dönemdeki öğretim alanı ve Avustralya’daki Wollongong Üniversitesi’ndeki araştırmaları yenilenebilir enerji alanında olmuştur. 2016’dan beri Yakın Doğu Üniversitesi’nde profesör ve 2015’ten bu yana bazı Avustralya üniversiteleriyle güçlü bir işbirliği içerisindedir.

Deneyimli bir Profesör olarak, yeni araştırma alanlarına taşınmaktadır. İki bilimsel kitabın yazarıdır. Yüksek dereceli dergilerde 68 başvuru yayınladı. 168 akran gözden geçirilmiş konferans yazısını yazdı ve birlikte yazdı ve evraklarını sunmak için dünya çapında çok sayıda konferansa katıldı. Yayınları 26 Kasım 2018’de Google Scholar web sitesine dayanarak h-endeksi 28 ile 2840 alıntı elde etti. Son zamanlarda makalelerine atıfta bulunuldu. Üç hakemli ve tescilli patent sahibidir.

İran sanayisinden üniversiteye toplam on iki araştırma bursu çekmiş ve yönetmiştir. Ulusal düzeyde iki proje vardı. 2016 yılında İran’ın en iyi araştırmacısı seçildi. Güç sistemi operasyonu ve güç kalitesi alanında çok önemli projeleri hayata geçirmek için araştırma ekipleri kurmuştur.

İdari görevler açısından yoğun bir kariyere sahipti. Yedi yıl okul düzeyinde öğrenci yönetim ofisi müdürü ve daha sonra dört yıl boyunca üniversite düzeyinde Bilgi Teknolojileri merkezi müdürü oldu. Akademik Konsey, Fakülte Komitesi, Mekatronik Mükemmellik Merkezi ve Üniversite ve Sanayi İlişkileri Komitesi üyesiydi.

Taraftar Hagh, IEEE’nin Kıdemli Üyesi, Mühendisler Avustralya’sının Profesyonel Mühendis ve Avustralya Güç Kalitesi ve Güvenilirlik Merkezi üyesidir. Ulusal (İran) CIRED konferansının sekreteri ve IEEE Endüstriyel Uygulama Derneği ve IEEE Power & Energy Society üyesidir. Mühendisler İran’la en yüksek mühendislik seviyesi olan Grade 1’i elinde tutuyor.