Öğr. Gör. İhsan EROL ÖZÇİL

Also available in: English, العربية

Ben İhsan Erol Özçil, 1991 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne şehrinde doğdum. 1996 yılında Girne Maarif Anaokulu, 1997 yılında Girne 23 Nisan İlkokulunda okudum. 2002 yılında Ortaokul ve Lise’yi Girne Anafartalar Lisesi’nde okuyarak 2009 yılında mezun oldum. 2010 yılında Üniversite lisans eğitimimi Yakın Doğu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde okuyarak 2014 yılında tamamladım. Üniversitedeki öğrencilik dönemimde Ankara “Atatürk Orman Çiftliği”nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde “Koop Süt” süt ve süt ürünleri, “Evsu” su ürünleri, “Mis Yoğurt” süt ürünleri firmalarında bir ay olarak staj yaptım. 2014 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimimi yaparak 2016 yılında mezun oldum. Bu süreçte Gıda Mühendisliği Bölümü’nde ve Kimya Laboratuarında araştırma görevlisi olarak çalıştım. Yüksek Gıda Mühendisi olarak bazı oteller ve restoranlarda danışmanlık hizmetinde bulundum. Yüksek Lisans tezimi makale olarak uluslararası bilimsel dergilere göndererek yayın hakkını kazandım. 2013 yılından beridir Gurme Dergisinde mesleğimle ilgili yazılar yazmaktayım. Ayrıca 2016 yılından beridir de Kıbrıs Gazetesinde mesleğimle ilgili köşe yazarıyım. 2015 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kuruluna seçilerek halen aktif olarak görev yapmaktayım. Yine aynı sene içerisinde İzmir’de gerçekleştirilen 9.Gıda Mühendisliği Kongresine katıldım. 2016 yılında Uluslararası Gastronomi Birliği “Chaîne des Rôtisseurs” üyesi olarak ‘Maitre Restaurateur’ şarap ve gastronomi alanında uzman unvanına layık görüldüm. 2016 yılı içerisinde “Mutfak Dostları Derneği” üyesi oldum. Şuan Yakın Doğu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta olup doktora yapmaktayım.