Doç. Dr. Melike ŞAH DİREKOĞLU

Melike Şah Direkoğlu 3 Nisan 1982’de Lefkoşa’da doğdu. Ortaokul ve lise öğrenimini 1996 yılında Bayraktar Türk Maarif Koleji ve 1999 yılında Türk Maarif Koleji’nde tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden yüksef şeref ile lisans (2003) ve yüksek lisans (2005) diplomalarını aldı. Daha sonra doktora eğitimini sürdürmek için İngiltere’ye gitti. 2009 yılında University of Southampton’dan Bilgisayar Bilimi dalında doktora diplomasını aldı. Doktora araştırması, Semantic Web ve Adaptive Web Sistemleri üzerineydi. Eğitimini tamamlamasının ardından, Irlanda’ya yerleşti ve 2009 yılında, post-doctoral araştırmacı olarak, Trinity College Dublin’de çalışmaya başladı. 2010 yılında, Irish Research Council tarafından, prestijli IRCSET EMPOWER Research Fellow, ödülünü kazandı. Bu ödül ile birlikte 2 yıllık araştırma projesini yürüttü ve organize etti. Ağustos 2014’e kadar Trinity College Dublin’de Research Fellow olarak çalıştı. Ekim 2014’te Yakın Doğu Ünversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tam zamanlı çalışmaya başladı. Sn. Direkoğlu’nun alanindaki yüksek prestijli dergi ve konferanslarda ilk yazar olarak yayınları bulunmaktadır, örneğin, JWS, IJSWIS, ESWC, Hypertext, CIKM, AH and WWW. Sn. Direkoğlu araştırmalarına Semantic Web, Linked Data, Semantic Image and Video Processing, Mobile Web Applications, Deep Learning, Social Media, Adaptive Hypermedia Systems, Personalization and Information Retrieval üzerine devam etmektedir.

Melike Şah Direkoğlu, Cem Direkoğlu ile evli vede iki kızları bulunmaktadır.