Araş. Gör. Mubarak Taiwo MUSTAPHA

Mübarek Mustapha 11 Kasım 1990’da doğdu. İlk eğitimini Ife-Oluwa Baptist anaokulu ve ilkokulda yaptı ve Nijerya’daki Kwara eyaletindeki Federal Politeknik personel ortaokuluna gitti. Tıp laboratuvarında lisans derecesine sahip ve Nijerya’nın Edo eyaleti Igbinedion Üniversitesi Okada’da kimyasal patoloji / klinik kimya alanında uzmanlaştı.

Şuanda yakın doğu üniversitesinde Biyomedikal mühendis adayıdır.Aynı üniversitenin fizik bölümünde araştırma görevlisi.DCL grubunda biyomedikal servis mühendisi olarak görev yapmakta, hastane ve laboratuar ekipmanlarının kurulumu, servisi, bakımı, onarımı, programlanması, validasyonu ve kalibrasyonu görevlendirilmektedir.

Ayrıca Nijerya’da çeşitli sağlık kurumlarında klinik laboratuvar bilim adamıydı.