Araş. Gör. Mehmet Tuğrul AŞÇI

Mehmet Tuğrul AŞCI 2 Eylül 1991 yılında Tokat’ın Niksar ilçesinde dünyaya geldi. Babası memur, annesi ev hanımıdır.İlköğretim ve orta okulunu Niksar İlköğretim okulunda,lise öğrenimimi Niksar Endüstri meslek Lisesi Makine Teknolojisi alanında CNC Torna operatörü olarak tamamladı.Üniversite eğitimnii tamamlamak için Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek okulu Mekatronik teknikerliği programına başladı.Buradan 2012 yılında mezun olduktan sonra 2013 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Elektrik & Elektronik Mühendisliği bölümüne başladı.2016 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Elektrik & Elektronik Mühendisliği Bölümünden de mezun olduktan sonra,iş deneyimini kazanmak ve kendini geliştirmek için özel bir şirket aracılığı ile Türkiye’de bir alış veriş merkezi projesinde bir buçuk sene şantiye şefliği yaptı.Bu alanda; autocad ve yüksek gerilim konularında kendini geliştirdi.

Üzerinde çalıştığı alış veriş merkezi projesinin bitmesi dolayısıyla işini başarıyla sonuçlandırdıktan, kendini geliştirdikten ve iş deneyimi kazandıktan sonra 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Yüksek Lisans Master programı için Yakın Doğu Üniversitesi Elektrik & Elektronik Mühendisliği Master programına başladı. Elektrik Elektronik Mühendisliği yüksek lisansını yaparken aynı zamanda Yakın doğu Üniversitesi Fizik Laboratuarı asistanlık görevini yapmaktadır.