Araş. Gör. Ezekiel Tijesunimi OGIDAN

Ezekiel T. Ogidan, 1997 yılında Nijerya’nın başkenti Abuja’da doğdu. İlkokul ve ilkokul eğitimini Olumawu nusery’de ve Abuja’da ilkokulda, ardından Afrika Uluslararası Collegeand Model Ortaokulunda sırasıyla ortaokul ve ortaokul eğitimi aldı.

2012 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde lisans programına başladı ve ardından 2016 yılında 2018 yılına kadar Yazılım Mühendisliği bölümünde yüksek lisans programını tamamladı.

Şu anda Yakın Doğu Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümünde asistanlık yapmaktadır. Daha önce bir yıl boyunca Yakın Doğu Üniversitesi Einstein ekibinde çalıştı. Aynı zamanda Kibris gazetesi ve NEU-IBM İleri Araştırma Merkezi’nde stajyer olarak çalıştı.