Yük. İç Mimar Çağla BEYAZ

10 Haziran 1987 yılında Lefkoşa’da doğdu. 1998’da Gelibolu İlkokulu’nu bitirmesinin ardından 2001 yılında Bülent Ecevit Anadolu Lisesinden mezun olarak Yakın Doğu Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümündeki lisans eğitimini 2010 senesinde tamamladı. Yine 2010 yılında Londra’da bulunan Oxford House College isimli özel dil okulunda üç aylık İngilizce dil eğitimi aldıktan sonra 2011 yılında İtalya’nın Floransa şehrinde bulunan Florence Design Academy’de Yüksek Lisansını tamamlayarak Yüksek İç Mimar Unvanı almaya hak kazandı. 2012 yılında Ciddi Mutfakta ve Özber Kutup Ltd. gibi çeşitli özel firmalarda çalışarak mesleği ile ilgili tecrübeler kazanmıştır.

2013 yılında ise Yakın Doğu Üniversitesi’nde hem Doktora eğitimi programına başlamış hem de öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Haziran 2017 yılında, “Konut Transformasyonu Bağlamında Lefke’deki Cmc Evlerinin Zaman İçerisindeki Dönüşümü” adlı makalenin yazarlarından biridir ve makale Journal of History and Art Culture adlı dergide yayımlanmıştır. Fakülte kapsamında 2012 bahar dönemi itibari ile her sene geleneksel olarak yapılmakta olan çeşitli konulu çalıştaylarda hem organizasyon hem de aktif olarak görev alan öğretim görevlileri arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra Fakülte bünyesinde yapılmış ve yapılmakta olan sergilerde de aktif olarak görev almaya devam etmektedir.