Yrd. Doç. Dr. Sema UZUNOĞLU

1964 yılında Ankara’da doğdu. İlk eğitimini Ankara İltekin İlkokulu’nda tamamladı. Ankara Kurtuluş Ortaokulu’ndan sonra Ankara Atatürk Lisesi’nde lise eğitimini tamamladı. 1987 yılında Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 1990 yılında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı.

Ankara’da Delta Yapı Mimarlık Bürosu ve Atelier S – Y.Mimar Sezar Aygen bürolarında mimar olarak çalıştı. 1991-1994 yılları arasında K.K.T.C. Şehir Planlama Dairesi’nde Lefkoşa İmar Planı Grubu üyesi olarak iki toplumlu çalışmalarda görev aldı.

1995 yılından itibaren YDÜ Mimarlık Fakültesi’nde önce yarı zamanlı daha sonra tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Bu süreçte Staj Komitesi üyeliği, Transfer Komitesi üyeliği görevlerini yürütmüştür. 1997 yılından beridir öğrenci danışmanlığı görevi yanında Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümlerinde Mimarlığa Giriş, İç Mimarlığa Giriş, Konstrüksiyon ve Proje derslerini yürütmektedir. YDÜ Mimarlık Fakültesi’nde sürdürmekte olduğu Doktora çalışmaları bitme aşamasındadır.

Mezuniyetinden bu yana çeşitli yapıların uygulama projelerinin gerçekleştirlmesi yanında mesleki konularda bilimsel bildiri, makale ve araştırma çalışmaları yapmıştır.

Evli ve iki çocuk annesidir.