Yrd. Doç. Dr. Kozan UZUNOĞLU

7 Temmuz 1965’te Lefkoşa’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nde tamamladı. 1989 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi yüksek lisans programından mezun oldu.1991 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra 1993 yılına kadar çeşitli inşaat firmalarında çalıştı. Daha sonra kendi mimarlık bürosunu kurdu. Aynı yıllarda YDÜ Mimarlık Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

1996-97 yıllarında “Anıtlar Yüksek Kurulunda” üniversiteler temsilcisi olarak çalıştı. Bu süreçte Kıbrıs Türk Mimarlar odası yönetim kurullarında ve çeşitli komisyonlarda aktif görevler aldı. Halen Kıbrıs Türk Mimarlar Odası Denetleme Kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir. Mezuniyetinden bu yana çeşitli kamu, ticari ve konut türü yapıların uygulama projelerinin gerçekleştirilmesi yanında mesleki konularda bilimsel bildiri, makale ve araştırma çalışmaları yapmıştır.

Şu anda Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Doktora Çalışmaları sonuçlanma aşamasındadır. Mimarlık Fakültesi’nde Lisansüstü programların yürütülmesi görevlerinin yanısıra, proje, malzeme ve yapı fiziği derslerini vermektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.