Yrd. Doç. Dr. Enis Faik ARCAN

25 Ocak 1951’de Ankara’da doğdu. 1975 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1983 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde Doktora tezini tamamladı. 1975 yılında M.S.Ü. Mimarlık Bölümünde asistan oldu. 1983-2003 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Bina Bilgisi Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği görevini sürdürdü.

2003-2006 yılları arasında Haliç Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nde görev yaptı. Bu süreler içinde çeşitli ulusal ve uluslar arası dergilerde yayınlanan başta,”Sağlık Yapılarının Planlanması”na ilişkin makaleler olmak üzere, “Mimarlık Eğitimi” ile ilgili de çeşitli yayınlar ve akademik çalışmalarda bulundu. “Mimari Tasarıma Yaklaşım, Bina Bilgisi Çalışmaları” (Fikret Evci ile) adlı kitabı en çok bilinen eseridir.

Mezuniyetinden bu yana “Sağlık Yapıları” konusunda çeşitli Mimari Proje Yarışmalarına katılmış ve birçok ödüller almıştır. Yine bu alanda birçok uygulama projelerini başarıyla gerçekleştirmiş ve çeşitli kuruluşlarda danışmanlık görevi yapmıştır.

İyi derecede İngilizce bilmektedir ve halen Yakın Doğu Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuğu vardır.