Yrd. Doç. Dr. Çilen ERÇİN

1980 yılında Lefkoşa’da doğdu. Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nden, 1997 yılında, mezun olduktan sonra, 2002 yılında, Lefke Avrupa Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında, Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde Master eğitimine başladı.

Master eğitimi süresince Mimarlık Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2006 yılında ‘Mimarlıkta İklim Faktörü ve Bu Faktöre Bağlı Olarak Konut Alanlarında Fiziksel Yerleşme Yoğunluğunun Belirlenmesi İçin İlkeler’ başlıklı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Yakın Doğu Üniversitesi, Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümlerinde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmaya başladı ve halen ayni görevlerine devam etmektedir. 2013 yılında Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünde ‘Tarihsel Süreç İçinde Kent Fiziki Tasarımının İrdelenmesi, Lefkoşa Kent Örneği’ konu başlıklı doktora tezini yüksek onurla tamamlayarak doktor unvanını aldı. 2017-2018 güz döneminden itibaren, Mimarlık Fakültesi Çift Ana dal Program Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Akademik hayatına başladığı yıldan birçok sergi, seminer, atölye çalışması ve konferans gibi çeşitli organizasyonlara katılmış, mesleki konularda bilimsel makale, bildiri ve araştırma çalışmaları yapmıştır.

Özellikle Girne kent dokusunun fiziksel gelişim süreçleri üzerine gazete yazıları yazmaktadır. Eski Girne Limanı ve Çevresini Koruma Derneği bünyesinde, 2012 yılından itibaren Çevre Danışman Üyesi olarak hizmet uygulamasında bulunmaktadır. Mimarlık eğitimi, kent, tasarım, farklı kültürler ve fotoğraf çekmek ilgi alanları arasındadır.