Yrd. Doç. Dr. Çiğdem ÇAĞNAN

1964 yılında Lefkoşa / Kıbrıs’ta doğdu. İlk öğrenimini Lefkoşa Kumsal İlkokulu’nda, orta öğrenimini Lefkoşa Türk Maarif Kolejinde tamamladı. 1986 yılında İstanbul Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Mimar olarak mezun oldu. 1988 yılında Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Anabilim Dalı, Yapı Programından Yüksek Mimar ünvanı ile mezun oldu.

Mesleğini, Kıbrıs’ta serbest mimar olarak mimari proje ve şantiye uygulamaları ile sürdürdü. 1992-93 akademik yılında, Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesini kurdu. Fakültenin ilk öğretim görevlisidir. Yakın Doğu Üniversitesi’nde yürüttüğü doktora çalışmasını tamamlamak üzeredir. Halen, Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümlerinde öğretim görevlisidir.

Çağnan, İnşaat Yüksek Mühendisi Şener Çağnan ile evli ve iki kız çocuk annesidir.