Doç. Dr. Özge ÖZDEN FULLER

1977 yılında Kıbrıs’ta doğdu. Ortaokul ve lise öğrenimini 1994 yılında Lapta Yavuzlar Lisesi’nde tamamladı. 1999 yılında Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 2000 yılında Lefke Avrupa Üniversitesi Tarım Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Aynı yıl Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimine başladı ve 2002 Şubat ayında Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını aldı. Özge Özden 2009 yılında İngiltere Exeter Üniversitesi Biyolojik Bilimler Bölümü’nde doktorasını “Biyoçeşitlilik” konusunda tamamlayarak “Doktor” unvanını ve 2010 yılında da LAÜ’ de Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği kriterlerini tamamlayarak “Yardımcı Doçent” unvanını aldı. Kendisi ayrıca 2009 yılından beridir Exeter Üniversitesi’nde Ziyaretçi Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.

2004 yılında Almanya Bilimsel Araştırma Vakfından (DFG) genç araştırmacı bursu alarak Almanya Frankfurt Senckenberg Doğa Müzesi ve Bonn Üniversitesi’nde eğitim programlarına katıldı. Frankfurt Botanik Parkı (Palmen Garten) ve Bonn Üniversitesi Botanik Parkında inceleme ziyaretlerinde bulundu. 2005 yılında Avrupa Birliği Bölgesel Kalkınma Programından eğitim bursu kazanarak Brüksel’ e gitti ve kısa dönem “AB Çevre Yasaları’’ ile ilgili eğitim aldı.

Doç. Dr. Özge Özden, 2011-2012 bahar yarıyılından itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Kendisi Eylül 2013 tarihinden itibaren Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bölüm Başkanlığı görevini de yürütmektedir Uluslararası Index’te yer alan (SCI) dergilerde yayınlanmış 13 bilimsel makalesi, uluslararası konferansta sunulmuş 34 bildiri, ulusal konferansta sunulmuş toplam 10 bildiri, ayrıca basılmış 4 kitabı bulunmaktadır. Şimdiye kadar uluslararası destek almış (AB, UNDP, DFG, BMZ) toplam 18 bilimsel araştırma projesi vardır. Gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri de 2008- 2009 yılları arasında Avrupa Birliği tarafından desteklenen Kuzey Kıbrıs’ta bulunan 6 farklı özel çevre koruma bölgesine Yönetim Planı Hazırlanması Projesi idi. Doç. Dr. Özge Özden Fuller’ in uzmanlık alanı “Ekoloji’’ dir.