Yrd. Doç. Dr. İzlem KANLI

Yrd. Doç. Dr. İzlem Kanlı lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde 2002 yılında, yüksek lisans eğitimini İngiltere’de University of East Anglia (UEA) Kültürel Politikalar alanında 2005 yılında tamamlamıştır. Ardından Sussex Üniversitesinde İngiltere Yüksek Öğretim kurumu (HEI) tarafından akredite pedagoji kursunu tamamlayıp aynı üniversitede Medya ve Kültürel Çalışmalar bölümünde bir yıl okutman ve araştırmacı olarak bulunmuştur. Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Bilimleri bölümünde ‘1980 Sonrası Türk Sinemasında Kadın Temsillerinin Kültürel Politik Okuması ‘adlı araştırmasıyla 2011 yılında tamamlayan Kanlı daha sonra Girne Amerikan Üniversitesi İletişim fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışmış,2012 yılı itibariyle Radyo, Televizyon ve Sinema bölüm başkanlığı görevini yürütmüş ve 2013 yılında Yardımcı Doçent kadrosuna atanmıştır. Kanlı 2015 akademik yılı itibariyle Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde öğretim üyeliği görevine devam etmekle birlikte aynı zamanda Film Yapımı ve Yayıncılık bölüm başkanlığı görevini yürütmektedir. Kanlı’nın akademik araştırma alanları arasında medya ve kültürel çalışmalar, kültürel politikalar, fotoğraf, sinema ve toplumsal cinsiyet çalışmaları yer almaktadır.