Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ufuk ÇELİK

20.04.1970’te Malatya’da doğdum. İlk orta ve lise tahsilimi Gazi İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Malatya Lisesi’nde tamamladım.

Daha sonra, Malatya’da yayımlanan Malatya’nın Sesi Gazetesi’nde editör-muhabir olarak çalıştım. “44 FM” adıyla yayın yapan radyoda 1 yıl süreyle haber spikerliği yaptım ardından Bölgesel yayın yapan, Radyo Fırat’ta haber müdürlüğü ve spikerliği görevlerini üstlendim. Elazığ’da, bölgesel yayın yapan “FM23” adlı radyo ve aynı kurum bünyesinde yayın yapan Kanal 23 Televizyonu’nda haber müdürlüğü ve haber spikerliği görevlerini sürdürdüm. Bu arada Show TV’nin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumluluğu görevinde bulundum. Daha sonra bir süre Show TV İstanbul haber merkezinde çalıştım. Bu arada yaptığım 3 belgesel, düzenlenen bazı yarışmalarda birincilik ödülü alırken, haber dalında 4 yerel ödül ve bazı başarı plaketlerine layık görüldüm.

1999 yılında Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema bölümünü burslu kazanarak, bölümü 4 yılda yüksek bir ortalama ile bitirdim ve ardından 2003 yılında aynı fakülte bünyesinde “Medya Çalışmaları” adıyla yüksek lisansımı (2005) ve ardından, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Yönetimi, Denetimi, Ekonomisi ve Planlaması A.B.D’ de doktoramı (2015) tamamladım.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunduğum 1999 ve 2003 yılları ve 2010-2013 yılları arasında, devlet televizyonu olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRT) ana haber spikerliği görevinde bulundum ve çeşitli haber programlarında sunuculuk yaptım. Halen Yakın Doğu Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nde Kültür Tarihi, Radyo/TV Atölyesi, Haber ve Sunum Teknikleri gibi Sunum ve hitabet ağırlıklı dersler vermekteyim, Ayrıca 2 yıl süreyle YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi’nde konuşma sanatına ilişkin dersler de yer aldım, Akademik ilgi-uzmanlık alanımı, insan ilişkileri, Toplum-Birey ilişkileri, İletişim ve Eğitim gibi ana başlıklarda toplamak mümkündür. İletişim ve Eğitim alanında uluslararası dergilerde de taranan bazı makalelerim mevcuttur.
Ayrıca Lambert Yayınevi tarafından basılan ‘Communication Studies And Area İmplementation” isimli kitabım Amazon Yayınları’ndan satışa sunulmuştur. Söz konusu kitap İletişim Fakültelerindeki eğitim ile alan uygulamalarının örtüşen ve örtüşmeyen yanlarını genel bir bakış açısıyla değerlendiriyor.

Her ana bilim dalında da olması gerektiğine inandığım Teorik-kuramsal bilginin, alan gerçekleriyle uyumlu olması ve birbirini tamamlaması düşüncemle, fakülte bünyesinde teoriği yeterince verilmiş, fiilen yapılan ve pratiğe dönüşebilen mesleki derslerin artması gerektiğine olan inancımı belirtmek isterim.