Araş. Gör. Fuat Boğaç EVREN

16 Mart 1991’de Altındağ’da doğdu. 2009’da Göztepe Anadolu Meslek Lisesi Grafik ve Fotoğraf bölümünden mezun olduktan sonra Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım bölümünde lisans öğrenimine başladı. 2013 yılında bölüm birincisi, fakülte üçüncüsü olarak mezun oldu. Lisans öğreniminin ardından Yakın Doğu Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Çalışmaları Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrenimine başlarken, aynı zamanda Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü’nde tam zamanlı araştırma görevlisi oldu.

Araştırma Görevlisi olarak 2013’ten bu yana Yakın Doğu Üniversitesi’nin resmi gazetesi olan Üniversite Gazetesi’nin görsel tasarım görevini üstlenmektedir. 2014’de KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği Afiş ve Slogan Yarışması’nda ikincilik ödülü almış, aynı yıl YDÜ İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen Yönlendirme ve İşaret Tasarımı Çalıştayı’nı yürütmüştür.

2015’te yüksek lisans tez çalışmasını “Mobil İşletim Sistemleri Arayüz Tasarımlarının Görsel İletişim Açısından İncelenmesi” başlıklı araştırmayla tamamlamıştır. Evren, 2016 yılından itibaren Yakın Doğu Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Çalışmaları Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimine devam etmekte olup, 2016-2017 Güz Dönemi’nden itibaren Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü’nde İnternet Yayıncılığı, Foto-Grafik, Web Tasarım ve Portfolyo derslerini yürütmektedir.