Yrd. Doç. Dr. Semira KARUKO

20.11.1979 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Reyhanlı’da tamamladı. 2003 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2006 yılında “Arap dilinde Müstesnâ” isimli teziyle Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yüksek lisansını bitirdi. 2007- 2008 Eğitim – öğretim yılında doktora eğitimine başladı.

2009’da Hatay / Kırıkhan’da, 2010’da da Diyarbakır’da vâizelik görevinde bulundu. 2011 yılında başladığı Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı öğretim görevliliğinin ardından 2013 yılında aynı fakülte ve anabilim dalında Yardımcı Doçentlik kadrosuna atandı. 2015 yılında Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim kadrosuna katıldı. Halen bu fakültede öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.