Yrd. Doç. Dr. Ramazan GÜREL

1981 yılında Giresun’da doğdu. 2000’de Giresun İmam-Hatip Lisesi’nden, 2005’te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2011’de fakültemizin Din Eğitimi anabilim dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2007 yılında “Din Eğitimi Açısından Kur’an’da Münafıklık Kavramı” başlıklı teziyle M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Felsefe ve Din Bilimleri bilim dalındaki yüksek lisans programını tamamladı. 2011 yılı itibariyle aynı bilim dalında “Din Eğitimi Açısından Kur’an’da Hz. İbrahim (a.s)” başlıklı teziyle doktora eğitimini tamamladı. 2013 yılında yardımcı doçentlik kadrosuna atandı. Halen Marmara İlahiyat Fakültesi’ndeki görevini sürdürmekte, yanı sıra Yakın Doğu İlahiyat Fakültesi’nde kısmi zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.