Prof. Dr. İsmail Safa ÜSTÜN

1963 yılında İstanbul’da doğdu. 1981’de Ankara İmam-Hatip Lisesi’nden, 1985’te MÜ İlâhiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Lisansüstü çalışmalar yapmak üzere yurt dışına gitti. Yüksek lisansını 1987 yılında İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde tamamladı. 1991’de aynı üniversitede Heresy and Legitimacy in the Ottoman Empire in the Sixteenth Century adlı doktora tezini bitirdi. Yurda dönüşünde bir süre Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nda mütercim olarak görev yaptı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi İlâhiyat Meslek Yüksekokuluna öğretim üyesi olarak atandı. Halen bu okulun müdür yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

2002’de doçent ünvanını aldı. 2008 yılında profesör oldu.

Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde ve Yakın Doğu Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevini yürütmektedir.