Yrd. Doç. Dr. Nuriye SANCAR

23 Aralık 1989’da Mersin’de doğdu. Babası beyaz eşya teknisyeni, annesi ev hanımıdır. İlkokul öğrenimini Dikmen İlkokulunda, ortaokulu Şht. Hüseyin Ruso Ortakulunda ve liseyi de 20 Temmuz Fen Lisesinde tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Bölümünden 2010 yılında bölüm birinciliğiyle mezun oldu. 2011 yılında ise Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisansını tamamlamıştır. 2010-2012 yılları arasında master eğitimini Yakın Doğu Üniversitesi Matematik bölümünde Diferansiyel Denklemler üzerine yüksek dereceyle tamamlamıştır. 2012 yılından itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Matematik Bölümüne bağlı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İngilizce ve Türkçe bölümlerde matematik ve istatistik dersleri vermektedir. Matematiğin istatistik alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir ve istatistik alanında doktora yapmaktadır.