Yrd. Doç. Dr. Barış KOYUNCU

5 Şubat 1976’da Ankara Türkiye’de doğdu. Babası Öğretim üyesi, annesi ise ev hanımıydı. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden 2001 yılında mezun oldu, 2006 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

2002-2003 akademik yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2010- 2012 Yılları arasında Ankara Üniversitesi bünyesinde Kariyer Merkezi kurulması çalışmalarında bulundu ve bu sürede merkezin yöneticiliğini üstlendi. 2009-2016 yılları arasında Avrupa Birliği tarafından fonlanan 9 ayrı projede araştırmacı, uzman ve yönetici olarak çeşitli pozisyonlarda görev yaptı.

2013 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde çalışmaya başladı. 2015 yılında doktora çalışmasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamlayarak 2016 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak atandı.

2016 Eylül ayı itibarı ile Yakın Doğu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başladı. Koyuncu’nun 8 tane ulusal ve uluslararası alanda basılı yayını bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli dergilerde hakemlik yapmaktadır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.