Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza TAŞKALE

Yüksek lisansını Lancaster Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, doktorasını Sheffield Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nde (Beşeri Coğrafya) tamamladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nden önce Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde çalıştı. Temel ilgi alanları sosyal ve siyasal teori, (neo)liberalizm eleştirisi, sinema ve toplumsal gelecek(ler) üzerinde yoğunlaşıyor. Neoliberal ve Militarist Post-Politika: Siyasalı Bastırma Sanatı (Notabene, 2015) ve Post-Politics in Context (Routledge, 2016) isimli iki kitabı; derleme kitaplarda ve Contemporary Political Theory, Theory, Culture & Society, Journal for Cultural Research ve Third Text gibi dergilerde yayınlanmış çok sayıda İngilizce ve Türkçe makalesi vardır. Şu anda hayal gücü ve neoliberalizm ilişkisini konu alan bir kitap projesi üzerinde çalışmaktadır.