Yrd. Doç. Dr. Tayfun Ercan

Tayfun Ercan, Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ticaret hukuku anabilim dalında yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır. Ercan, ticaret hukuku, uluslararası ticaret, Türk vergi hukuku, vergi dava danışmanlığı ve uluslararası vergi hukuku alanlarında çalışmaktadır. Ercan, uluslararası ticaret ve uluslar arası vergi hukuku alanlarında uzmanlaşmıştır.

Aynı zamanda avukat olan Tayfun Ercan, İstanbul Barosuna kayıtlıdır. Ayrıca, arabuluculudur ve marka/patent vekilidir. Yayımlanmış altı kitabı bulunmaktadır. Ercan’ın, farklı hukuk dergilerinde ticaret hukuku, vergi hukuku alanlarında yayımlanan makaleleri bulunmaktadır.

Yakın Doğu Üniversitesine 2016 yılında görev yapmaya başlamadan önce Yardımcı Doçent Doktor Tayfun Ercan 10 yılı aşkın bir süre özel sektörde faaliyet gösteren şirketlerin hukuk müşavirliği yapmıştır. Son olarak, Price water house Coopers (PwC) hukuk bölümünde yönetici olarak çalışmıştır.