Öğr. Gör. Serkad Hasan IŞIKÖREN

Serkad Hasan Işıkören 1979 yılında Gazimağusa, KKTC de doğdu. Ilk, orta ve lise eğitimini Istanbul’da tamamladıktan sonra Doğu Akdeniz üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat tarihi bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını Girne Amerikan üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde Görsel sanatlar ve Müziğin disiplinler arası ortak çalışması ve Eğitime yansımaları üzerine tamamladı. Konuyla ilgili Gazi Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitelerinde uluslar arası atölye çalışmalarına katıldı.2007 yılında Ispanya’nınMallorca adasında University of BalearicIslands’ın yürütmekte olduğu arkeolojik kazı çalışmalarına katıldı. 2014 yılından beri Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde Doktora tezini yürütmekte olan Serkad Hasan Işıkören evli ve bir çocuk sahibidir.