Yrd. Doç. Dr. Utku BEYAZIT

Utku Beyazıt 1977 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Ankara Ulubatlı Hasan İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi ise İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde bir süre okuduktan sonra, 2003 yılında girdiği Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümünden 2007 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldu. Ardından 2009’de, “Aşırı Cinsiyet İdeolojisi Ölçeğinin Türkçeye Çevirisi, Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması” konulu teziyle, Klinik (Uygulamalı) Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2009 yılının güz döneminde Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı’nda başladığı doktora eğitimini, “Çocuk İhmalinin Önlenmesine Yönelik Anne Eğitim Programının Etkililiği” konulu teziyle 2017 yılında tamamladı. Halen, Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim elemanı olarak görevine devam etmektedir. Gelişim psikolojisi ve çocuk gelişimi alanın­da ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri, kitaplarda bölüm yazarlıkları bulunmaktadır. Araştırmalarını çocuk istismarı, akran zorbalığı, erken çocukluk gelişimi ve psikolojisi konularında yürütmektedir.