Yrd. Doç. Dr. İrem Erdem ATAK

Ben İrem Erdem Atak. 1975 yılı İstanbul doğumluyum.

İlkokulu Aksaray Oruçgazi İlköğretim Okulu’nda bitirdim. Lisede Özel Akasya Koleji’ne devam ettim. 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü kazandım. Üniversite eğitimimi çift-anadal programı kapsamında Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünü de 1998 yılında tamamladım.

1997-1999 yılları arasında önce stajyer sonrasında da gönüllü psikolog olarak İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı’nda çalıştım. Sonrasında üniversitede resmi olarak çalışma hakkı kazanıp görevlendirilme ile bir yıl süresince Avcılar Öğrenci Yurdu’nda müdür yardımcılığı görevini yürüttüm.

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programına başvurdum ve kabul edildim, eş zamanlı olarak psikolog olarak Gaziosmanpaşa Şafak Hastanesi ve Özel Umut Diyaliz Merkezinde psikolog olarak görev yaptım. 2000-2002 yılları arasında ise Balıklı Rum Hastanesi’nde psikolog olarak çalıştım ve aynı zamanda “Atipik Özellikler Gösteren Depresif Bozukluk ve Major Depresif Bozuklukta Kişilerarası Şemalar ve Kişilik Özellikleri Arasındaki Farkların İncelenmesi” konulu yüksek lisans tez çalışmamı bitirdim.

2003 yılında İstanbul Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora programına başladım ve 2009 yılında “Açıklanamayan İnfertilitede Kadınlık ve Anne-Kız İlişkisinde Anneliğin İletimi” konulu tez çalışmamı bitirerek doktor ünvanını aldım.

Doktora eğitimim süresince kurduğumuz ve kurucu üyelerinden biri olduğum Rorschach ve Projektif Testler Derneği’nde aktif olarak projektif testlerle ilgili çalışmalarım devam etmekte ve “Peri Masalları Testi” eğitimini vermekteyim. Doktora çalışmamı bitirdikten sonra ise Okan Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde Klinik Psikoloji alanında dersler vermeye başladım. Halen aktif bir şekilde bu bölümde verdiğim dersleri sürdürmekteyim. 2010 yılının Ekim ayından beri de Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım.

Bireysel psikanaliz çalışmam halen sürmekte ve aynı zamanda 2002 yılından bu yana Psikonet Psikoterapi merkezinde sürdürdüğüm klinik çalışmalarıma da devam etmekteyim.