Yrd. Doç. Dr. Doina POPESCU

Dr. Doina Popescu Romanya’da doğmuş ve eğitimini almıştır. Pitesti Üniversitesi’nden İngiliz Dili ve Fransız Dili ve Edebiyatı bölümlerin bitirmiştir. Cluj-Napoca’daki Babes-Bolyai Üniversitesi’nde Uygulamalı Dilbilim alanında doktora tezini 2003 yılında tamamlamıştır. Romanya ve farklı ülkelerde üniversite öncesi ve üniversitede öğretim üyesi olarak uzun yıllar çalışmış ve tecrübe edinmiştir. Birçok British Council projesine katılmış, kitaplar ve bilimsel makaleler basmış ve üniversitenin kullanması için öğretim materyalleri hazırlamıştır. Birçok bilimsel makale ve üniversite basım evleri Dr. Popescu’ya gönderme yapmaktadır. Şu anda Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.