Yrd. Doç. Dr. Deniz ERGÜN

Deniz Ergün 1978 yılında Almanya’da doğdu. İzmir Özel Fatih Koleji’nde ilk, orta ve lise eğitimini tamamladı (1984-1995). 2001 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. 2004 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisansını bitirdi. 2006 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Klinik Yüksek Lisans programını tamamladı. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı. 2017 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’nden Yardımcı Doçentlik unvanını almaya hak kazanmıştır. ‘Çocuk İstismarı ve Depresyon İlişkisi’, ‘Zorunlu İç Göç Yaşayan ve Yaşamayan Kıbrıslı Türklerde Psikolojik Tepkilerin Karşılaştırılması’ ve ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ortaöğretim 6., 7. ve 8. Sınıf Öğrencilerinde Akran Zorbalığı Yaygınlığı ve Risk Faktörlerinin Belirlenmesi’ tez konularıdır.

2003 yılından beri Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. 2017 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevine getirilmiştir. KKTC Yükseköğretim, Planlama, Denetlem, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu, Uyuşturucu Bağımlılığı ile mücadele komisyonu üyeliği, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği başkan yardımcılığı yapmıştır. Kıbrıs Psikoterapi Derneği Başkanıdır. Bunun yanı sıra pozitif psikoterapist ve aile terapisti, pozitif psikoterapi temel ve master eğitmeni ve psikodrama yardımcı terapisti unvanlarına sahiptir.