Yrd. Doç. Dr. Ayşe ÇIRAKOĞLU

1970 yılında Larnaka’da doğdu. Orta öğrenimini 1988 yılında Gazi Mağusa Namık Kemal Lisesi’nde tamamladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktorasını İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı Genetik Anabilim Dalı’nda tamamladı. 1995-2013 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde görev yaptı. 2013 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi’nden görevlendirme izniyle Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne görev yapmaktadır.

European Cytogenetic Association, Tıbbi Biyologlar Derneği, Tıbbi Genetik Derneği, Tıbbi Biyoloji ve Genetik Derneği ile Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’ne üyelikleri bulunan Ayşe Çırakoğlu’nun çalışma alanlarını, Tıbbi Genetik, Klinik Sitogenetik ve Kanser Genetiği oluşturmaktadır. Bu alanlarda bilimsel dergilerde basılmış yayınları ve ulusal ve uluslarası toplantılarda sunulmuş birçok çalışması mevcuttur.