Öğr. Gör. Tılsım Raif KURTBİR

Ö.Tılsım Raif Kurtbir 1971, Ankara’da doğdu. Babasının görevinden dolayı, 1983’e kadar birçok Ortadoğu ve Afrika ülkesinde yaşayıp, İngilizce eğitimi veren okullara gitmiştir. 1983 te eğitimine TED Ankara Kolejinde devam ettirdi ve 1989 da mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümüne kayıt oldu. 1993 yılında yüksek dereceyle mezun olduktan sonra, aynı bölümde Master yapmaya başladı. 1994 yılında Master eğitimine devam ederken, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hazırlık Bölümünde Okutman olarak işe başladı. 1994-2002 yılları arası ODTÜ’deki görevi süresince ikinci Masterını tamamladı. (TEFL-Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi). 2002-2003 yılları arası Girne Amerikan Üniversitesinde Okutman olarak çalıştı.Çalışma hayatı süresince Türkiye ve Kıbrıs’ta bir çok seminer’e katıldı.

2003-2015 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi, Hazırlık Okulunda Okutman statüsünde etkin görev üstlendi. 2015-2016 akademik yılında Fen ve Edebiyat Fakültesi, Mütercim Tercümanlık bölümünde öğretim görevlisi olarak işe başladı. Akademik eğitim görevleri dışında idari görevler de üstlenerek, Mütercim Tercümanlık Bölümünün daha çok pratiğe dayanan güncellenmiş bir program olması için yeniden yapılandırdı. Tılsım R. Kurtbir evlidir.