Yrd. Doç. Dr. Yıldız ÖZALP

Yıldız Özalp 1965 yılında Lefkoşa’da doğdu. 1987 Senesinde Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Mezun oldu ve aynı üniversiteden 1991 senesinde Yüksek Lisans derecesini aldı. Yıldız Özalp 1997 senesinde Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalından doktora derecesini aldı. 1998-1999 Yılları arasında doktora sonrası araştırmacı olarak Almanya – Tübingen’de bulunan Eberhard Karls Üniversitesin’de çalıştı.

Yıldız Özalp sırasıyla 1989-2000 yılları arasında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi, 2000-2007 yılları arasında Eczacıbaşı İlaç Sanayinde İlaç Geliştirme Projeleri Sorumlusu, İlaç Geliştirme Müdürü olarak çalıştı. Yıldız Özalp’in ulusal ve uluslararası birçok bilimsel dergide yayınlanmış makalesi bulunmaktadır.

Yıldız Özalp’in İlaç Formülasyon, İlaç Salınımı konularında tamalanmış DPT, TÜBİTAK ve Üniversite projeleri bulunmaktadır. Halen Biofarma İlaç Sanayi AR-GE Koordinatörü ve Yakın Doğu Üni. Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.