Yrd. Doç. Dr. Usama ALSHANA

Usama ALSHANA, 1977 yılında, Khanyounis, Gazze Şeridi, Filistin’de doğdu. 1995’de Haroun Ar-Rasheed High School’den mezun oldu. 2001 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kimya Bölümünde Lisans, 2004 yılında aynı Fakülte’nin Analitik Kimya Bölümü’nde Yüksek Lisans derecesini aldı. Doktora tezini, 2013 yılında, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Analitik Kimya Anabilim Dalı’nda tamamlayarak Dr. unvanı aldı. Tez Danışmanlığını, Prof. Dr. Nusret ERTAŞ ve Prof. Dr. O. Yavuz ATAMAN’ın yürüttüğü Doktora tezinin başlığı ”Kapiler Elektroforez (CE) ve Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografi-Hidrür oluşturmalı-Atomik Floresans Spektrometri (HPLC-HG-AFS) ile Türleme Çalışmaları”dır.

Dr. Usama ALSHANA, Eylül 2015’de Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı’na Yrd. Doç. Dr. olarak atandı, halen Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Teorik ve uygulamalı Analitik Kimya dersleri vermekte ve aynı zamanda lisans mezunu öğrencilerle lisansüstü araştırmaları yürütmektedir. Araştırma alanları, kromatografik ve elektrodriven ayrımlar, elementel türleme çalışmaları, mikro ekstraksiyonlar ve yeşil analitik kimyadır.