Yrd. Doç. Dr. Banu KEŞANLI

Banu Keşanlı,1991 yılında Lefkoşa Türk Maarif Kolejinden mezun oldu. 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümünden birincilikle tamamladı, 1997 yılında ise yüksek lisans derecesini elde etti. Doktora derecesini University of Maryland, College Park, Kimya Bölümünden 2002 yılında aldı. Doktora sonrası çalışmalarını University of North Carolina, Chapel Hill, Kimya Bölümü ve Oak Ridge National Laboratory, Tennessee de devam ettirdi.

2008-2009 Güz döneminde Yakın Doğu Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Farmasötik Kimya Anabilim dalı teorik ve pratik derslerini vermekte ve bilimsel çalışmalarına yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile devam etmektedir.

Aralık 2010’dan Şubat 2015 tarihine kadar YDÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevi yapmıştır. YDÜ Eczacılık Fakültesi, Dekan Yardımcılığı (4/2015) ve Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Başkanlığı (4/2017) idari görevlerini sürdürmektedir.

Bilimsel çalışmaları ve ilgi alanları kısaca organik sentez; ilaç etken madde bileşiklerinin sentezi, karakterizasyonu ve biyolojik aktivite çalışmaları bulunmaktadır.