Yrd. Doç. Dr. Nermin YÖNEL

12 Aralık 1988 yılında Lefkoşada doğmuştur. İlkokul eğitimini sht. Ertuğrul ilkokulunda tamamladıktan sonra 1999 yılında Bayraktar Türk Maarif kolejinde ortaokul eğitimine başlamıştır. 2005 yılında Türk Maarif kolejinden mezun olduktan sonra Yeditepe Universitesi diş hekimliği fakültesini kazanıp üniversite hayatına İstanbulda devam etmiştir. 2010 yılında Üniversite mezuniyetinin ardından Kıbrıs’a geri dönerek Yakındoğu Üniversitesinin Pedodonti Anabilim Dalında doktora eğitimine başlamıştır. Pedodonti ve toplum ağız diş sağlığı konularında tarama yapmaktadır. Aynı zamanda Kıbrıstaki ilk-orta-lise öğrencilerinin ağız diş sağlığı profilinin belirlenme projelerinde tarama çalışmalarına katılarak aynı kapsamda ağız diş sağlığı temel eğitimlerini vermektedir. İyi seviyede İngilizce, başlangıc seviyede ise Almanca bilmektedir. 2010 yılından beri ‘Çalar Saat’ ve ‘Birkaç Güzel İnsan’ gruplarına üyeliği ile sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktadır. 14 senedir voleybol oynamakta, 2 senedir dans ve yoga eğitimi almaktadır.