Yrd. Doç. Dr. Levent VAHDETTİN

27 Haziran 1982 yılında Lefkoşa’da doğdu. İlkokulu Lefkoşa Şehit Tuncer İlkokulunda okudu. Orta okul ve Lise eğitimini Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nde 1999 yılında tamamladı. 1999 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandı. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu.
2004 ile 2005 yılları arasında askerlik görevini diş hekimi olarak yaptı. 2005 ile 2007 yılları arasında serbest diş hekimi olarak çalıştıktan sonra 2007 yılında doktora eğitimi için Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Halen Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir.

Diş Hekimi Levent Vahdettin, Türk Ortodonti Derneği (TOD), American Ortodonti Derneği (American Association of Orthodontists), Avrupa Ortodonti Derneği (European Orthodontic Society) ve Dünya Ortodonti Derneği’ne (World Federation of Orthodontists) üyedir.