Yrd. Doç. Dr. Leman ÖZKAN

28 Ekim 1985 yılında Londra’da doğdu. 1,5 yaşında ailesiyle birlikte Kıbrıs’a dönüş yaptı. İlkokul eğitimini Şehit Tuncer İlkokul’unda tamamladı. Ortaokul eğitimine Yakın Doğu Kolejinde başladıktan 1 sene sonra, Bayraktar Türk Maarif Kolejine yatay geçiş yaptı. Daha sonra lise eğitimini de Türk Maarif Kolejinde tamamladı.2002 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanarak, yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2008 yılından itibaren de Yakın Doğu Üniversitesi Pedodonti Anabilim Dalındaaraştırma görevlisi kadrosuyla doktora eğitimine başladı. Post-graduate derslerini tamamladıktan sonra, Aralık 2010 tarihinde yeterlilik sınavını verip ve tez çalışmalarına başladı.Pedodonti ve toplum ağız diş sağlığı konularında tarama yapmaktadır. Aynı zamandaKuzey Kıbrıs’taki ilköğretim-ortaokul –lise öğrencilerinin ağız diş sağlığı profilinin belirlenmesiyle ilgili projelerde tarama çalışmalarına katılarak, aynı kapsamda ağız diş sağlığı temel eğitimlerini vermektedir. Ulusal ve uluslar arası Pedodonti ve travmakongrelerine katılıp, poster sunumları yaptı.