Yrd. Doç. Dr. Hayriye TÜMER

25 Eylül 1987 tarihinde Gazimağusada doğmuştur. İlköğretimini Alasya İlkokulu’nda tamamlayarak, 1998 yılında mezun olmuştur. Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde ortaokul eğitimini üçüncülükle lise eğitimini ise ikincilikle tamamlayıp 2004 yılında mezun olmuştur. Doğu Akdeniz Üniversitesi liselerarası Matematik yarışmasında takım birinciliği ve bireysel 10. Yıl özel ödülü almıştır. KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Ortaokullar arası matematik yarışmasında takım üçüncülüğü, ortaokullar arası bilgi yarışmasında mansiyon ödülü almıştır.2004 yılında Denver, Colorado’da Cyprus Bold Leaders iletişim programında bulunmuştur.

2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim görmeye hak kazanmıştır. 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olup, 2010 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Periodontoloji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamıştır. Türk Periodontoloji Derneği üyesidir. 17. Uluslar arası Diş Hekimliği Kongresi ve Türk Periodontoloji Derneği 41. Bilimsel Kongresine katılmıştır. 2010 yılında Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası’nda yönetim kurulu üyesi seçilmiştir. İyi derecede İngilizce, başlangıç seviyesinde Almanca bilmektedir. 1996 yılından bu yana voleybol oynamaktadır.