Yrd. Doç. Dr. Beste KAMİLOĞLU

2 Nisan 1959 yılında Lefkoşa’da dünyaya geldi. İlkokulu; Lefkoşa Selimiye İlkokulu, Yenicami İlkokulu ve Atatürk İlkokulu’nda okudu. 1971 yılında o zamanki ismiyle “ The English College “ giriş sınavını kazanarak orta eğitime geçti. O dönemde Kolejde eğitim sadece “ GCE “ sınavlarına yönelik yapıldığı için 1975 yılında ÖSS’e daha iyi hazırlanabilmek için Lefkoşa Türk Lisesi’ne geçiş yaptı ve 1977 yılında Pekiyi derece ile mezun oldu. 1976 yılında Almanca burs sınavını kazanarak Almanya’nın farklı kentlerindeki okullarında 1 ay yaz kursuna devam etti. 1977 yılında ÖSS sınavına girerek Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni yüksek puanla kazandı. 1982 yılında Fakülte’den mezun oldu ve aynı yıl yine Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalının açtığı sınavı kazanarak doktora eğitimine başladı.1984 yılında ortodonti tarihinde ilk kez yapılan yeterlik sınavı sonucunda tez danışmanı Prof. Dr. Mirzen Arat ‘ın Yöneticiliğinde “ Farklı Yüz –İskelet Yapısına Sahip Bireylerde Mandibuler Simfizin Alan ve Boyutlarının İncelenmesi “ konulu tezinin çalışmalarına başladı ve 1987 yılında yapılan doktora sınavı neticesinde “ Ortodonti Doktoru “ unvanı almaya hak kazandı. Fortschritte der Kieferothop. Dergisinde yayınlanmış makalesi vardır. Yurt içi ve yurt dışındaki kongre ve seminerlere katılmaktadır.

1987 yılında Kıbrıs’a dönerek muayenehanesinde hasta kabülüne başlamış olup adada “Lateral Sefalometrik Film analizi”ni kullanarak ortodontik tedavi yapan ilk ortodontisttir.1989 yılında evlendi. Bu evlilikten bir kız bir erkek iki çocuk sahibidir.

1 Ekim 2007 yılında eğitime başlayan Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurucularından olup halen Fakülte’de öğrencilerin eğitiminde ve Başhekimlikte Başhekim yardımcısı olarak çalışmalarına devam etmektedir.