Prof. Dr. Mustafa Şenol TÜZÜM

Prof.Dr. M.Şenol Tüzüm 16.08.1943 yılında Kars’ta dünyaya gelmiş olup İlk Öğrenimini 1954 yılında Diyarbakır’da, Orta Öğrenimini 1958 yılında Elazığ’da, Lise Öğrenimini ise 1961 yılında Çankırı’da tamamladı.

Üniversite Eğitimini 1968 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dişhekimliği Yüksek Okulu’ndan mezun olarak tamamlamıştır. Sırasıyla Samsun Devlet Hastanesi, Trabzon Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Erzurum Numune Hastanesi, ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dişhekimliği kadrolarında çalışmıştır. Daha sonra 1971 yılında Atatürk Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Cerrahi kürsüsüne asistan olarak girmiş ,1980 yılında doçent, 1988 yılında profesörlüğe yükselmiştir.

1984 yılında Glasgow Dental Hospital and School’da bilgi ve görgü amacıyla 4 ay bulundu, 1991 yılında Sovyetler Birliğinin Kharkovkentide Safir implant kursuna katıldı (15 gün), Erasmus Programı ile Finlandiya Oulu Üniversitesi ve İtalya Floransa Üniversitesi Oral Surgery Kliniklerinde 20’şer gün süre ile bulundu ve ders verdi.

1991 yılında Atina, 1993 yılında Corfu, 1995 yılında Nice’de gerçekleştirilen 1st-2nd and 3rd. Mediterranean Congress of Oral and Maxillofacial Surgery kongrelerinde organizasyon komitesine seçilmiş ve Oturum Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.
1996-2002 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevini yapmıştır.

SCI kapsamlı dergilerde 7 bilimsel yayını vardır. 14 doktora tezi yönetmiştir.
Evli ve üç çocuk babasıdır.