Prof. Dr. Hasan Güney YILMAZ

1978 yılında Ankara’ da doğdu. İlkokulu MEV Özel Toros Kolejinde okudu. 1995 yılında Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nden derece ile mezun oldu ve Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimine başladı. 2000 yılında dönem birincisi olarak mezun oldu ve 2001 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 2007 yılında “Periodontal Sağlıkla İlgili Hasta Şikayetleri ile Klinik Değerlendirmelerin Tutarlılığı ve Sınırlarının Saptanması” adlı doktora tezini tamamlayarak “Bilim Doktoru” ünvanını almaya hak kazandı, aynı yıl Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’nın kurulmasında görev aldı. 2009 yılında Yardımcı Doçent ünvanı alan Dr. Yılmaz’ın yurtdışı ve yurtiçi bilimsel dergilerde birçok yayını, uluslar arası ve ulusal kongrelerde birçok tebliği bulunmaktadır ve saygın bilimsel dergilerin hakem heyetinde yer almaktadır. Dr. Yılmaz, halen Yakın Doğu Üniversitesi’nde akademik hayatına devam etmektedir.