Yrd. Doç. Dr. Selma KORKMAZ

6 Nisan 1982’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin’de, Lefke’nin Yeşilyurt köyünde doğdu. İlkokulu ikâmet ettiği Güneşköy’de okudu. Ortaokulu Güzelyurt’a bağlı Şehit Turgut Ortaokulunda, liseyi ise yine bu bölgedeki Kurtuluş Lisesinde tamamladı.

2003’te Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını yine bu üniversiteye bağlı Atatürk Eğitim Fakültesi Arşivcilik ve Osmanlı Paleografyası Ana Bilim Dalında tamamladı.

2005’ten itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.

Bugüne kadar verdiği lisans dersleri arasında Osmanlı Türkçesi I, Yazılı Anlatım, Sözlü Anlatım, Yazı Yazma Teknikleri, Kıbrıs Türk Kültürünün Gelişimi, Topluma Hizmet Uygulamaları vs. yer almaktadır.